REGULAMIN sklepu

Polityka prywatności i rodo

Created with WebWave CMS

09 lipca 2018

<< Wróć do strony głównej

Lato, to czas, kiedy zamiast słodkich batonów częściej sięgamy po lżejsze słodkości. Na pewno, przede wszystkim warto postawić na sezonowe owoce, których teraz jest pod dostatkiem. Ale kiedy najdzie Was ochota na ciasto, to mamy świetny przepis ! Ciasto pyszne, zdrowe i bez użycia cukru !              

 

 

Spód

Składniki:

 

250 g daktyli

200 g wiórków kokosowych

200 g słonecznika

1 łyżka nierafinowanego oleju kokosowego

szczypta soli

 

Przygotowanie:

1. Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na jakąś godzinę

2. Wiórki kokosowe podprażamy na patelni

3. Daktyle odsączamy i miksujemy z pozostałymi składnikami, do uzyskania plastycznej masy

4. Ciasto wkładamy do tortownicy, oklejamy spód i boki

5. Odstawiamy do lodówki

 

 

Masa

2 puszki mleczka kokosowego

2 dojrzale mango

sok z połowy cytryny

pół łyżeczki kardamonu

3 łyżeczki agaru

owoce (maliny, jeżyny, winogrona)

 

 

Przygotowanie:

1. Mleczko kokosowe blendujemy razem z obranym mango, sokiem z cytryny i kardamonem

2. Podgrzewamy je na małym ogniu, a gdy zaczyna się gotować dosypujemy 3 łyżeczki agaru

3. Przez mniej więcej 2 minuty podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając, po czym odstawiamy do lekkiego przestudzenia

4. Wlewamy nasze mleczko na środek tarty. Gdy nasza masa zacznie się ściągać układamy owoce

5. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godziny lub na całą noc

 

Ciasto jest naprawdę pyszne, zdrowe i lekkie. Palce lizać !

 

 

Tarta mango - lassi

Parenting & Lifestyle