REGULAMIN sklepu

Polityka prywatności i rodo

Created with WebWave CMS

03 czerwca 2019

<< Wróć do strony głównej

Nareszcie mamy lato. W tym roku na pierwsze upalne dni musieliśmy bardzo długo poczekać. Zawsze, kiedy robi się ciepło, nabieramy ochoty na lżejsze slodycze niż zwykle. Oczywiście latem wszyscy najchętniej sięgamy po lody, ale dziś pokażemy Wam przepis na pyszne śniadanie bez cukru, które dostarcza nam słodyczy tylko dzięki owocom.

 

SKŁADNIKI:

320 g borówek amerykańskich

1 dojrzały banan

170 ml mleka 2%

1 duże jajko

250 g razowej mąki pszennej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

PRZYGOTOWANIE:

Zmiksuj blenderem połowę borówek, obranego banana, mleko, jajko, mąkę i proszek do pieczenia. Powinieneś otrzymać ciasto przypominające smoothie. Dodaj resztę owoców i wymieszaj. 

 

 

Rozgrzej dużą nieprzywierającą patelnię. Wlewaj na nią porcje ciasta, w zależności od tego, jakiej wielkości placki chcesz uzyskać.

 

 

Smaż po kilka minut z każdej strony, aż staną się złociste. Gotowe placuszki podawaj od razu. Kazdą porcję możesz przybrać wedle uznania. My polecamy jogurt naturalny, cynamon i owoce, ale można również użyć miodu, czy syropu klonowego. Pamiętajcie, że placuszki nie zawierają cukru, więc całej słodyczy musicie dostarczyć w dodatkach. Smacznego !

 

Placuszki razowe z borówką

Parenting & Lifestyle