REGULAMIN sklepu

Polityka prywatności i rodo

Created with WebWave CMS

30 października 2018

<< Wróć do strony głównej

Czy Was też zachwyca ta piękna jesień za oknem ? W tym roku doczekaliśmy się prawdziwej "polskiej złotej jesieni" ;) ;) 

Niestety, czym bliżej zimy, tym pojawia się u nas większa ochota na słodycze. Jako, że te dostępne na sklepowych półkach, w większości nie zachwycają swoim składem, postanowiłyśmy poszukać zdrowszej alternatywy. 

 

Jakiś czas temu do sieci trafił pierwszy Fash Food Book od Elizy Wydrych. Eliza nie ma wykształcenia kulinarnego (z wykształcenia jest psychologiem) ;), ale potrafi wyczarować cuda ! Mało tego, jej przepisy w większości są wegańskie i bezglutenowe. Zatem, jeśli macie nietolerancję na gluten, chcecie zmienić dietę na zdrowszą lub po prostu urozmaicić swoją dotychczasową, to naprawdę warto sięgnąć do jej propozycji. Nie musicie być wegetarianami czy weganami.

 

21 października pojawiła się jesienno - zimowa wersja Fash Food Booka. Znajdziecie w nim 85 semiwegańskich przepisów. Tak, jak w pierwszej wersji są to przepisy na śniadania, obiady, zupy, przekąski, desery, przetwory i napoje. Są to propozycje naprawdę zdrowe i wartościowe, więc warto podawać je nawet dzieciom. Ponad to, przy każdym przepisie znajdziecie informacje o kaloriach i makroskładnikach.

 

Od jakiegoś czasu jesteśmy szczęśliwymi posiadaczkami obu ebooków ;) ;) Ostatnio pokusiłyśmy się o zrobienie kilku pyszności z jesienno-zimowej wersji. Między innymi padło na śliwki pod kruszonką. I wiecie co? Są po prostu przepyszne ! 

 

 

Deser jest prosty i szybki w przygotowaniu, a smak śliwek, migdałów i kokosa świetnie się ze sobą komponują. My dodałyśmy jeszcze gałkę lodów śmietankowych. Obłędne !

 

Drugi deser, który postanowiłyśmy wypróbować, to pieczone jabłka z bakaliami. Któż nie lubi pieczonych jabłek ? ;) ;) a nadziewane bakaliami, w towarzystwie gałki lodów kokosowo - cynamonowych własnej roboty, to naprawdę pychota !

 

 

Oczywiście do naszych słodkości nie mogło zabraknąć jakiegoś jesiennego i rozgrzewającego napoju. Herbata zimowa to coś, co uwielbiamy i często próbujemy nowych propozycji i receptur.

 

 

Pogoda sprzyja przebywaniu na świeżym powietrzu, więc można delektować się takimi smakołykami na tarasie własnego domu. 

 

Nie możemy Wam niestety zdradzić przepisów na te słodkości (aby je zdobyć musicie kupić e-booka;) ), ale możemy zapewnić, że te, których spróbowałyśmy są naprawdę pyszne. Jesteśmy przekonane, że każdy znajdzie w nim coś dla siebie.

 

FashFoodBook by Eliza Wydrych

Parenting & Lifestyle